^_^

Saturday, 25 June 2011

Gemok?? .. saya mau..!!


Bila nak jadi gemok nih???

Ye… Itulah jeritan batin me rite now.. Bukan sekarang jerk.. Tapi sejak dulu lagi… sejak me mula meninggalkan alam persekolahan…. Till now… huuhu… Mungin ramai yang sebuk2 nak jadi kurus.. nak turunkan berat badan… tapi me?? My self?? Sebok2 pulak nak nak jadi gemuk.. HUU..

Biasalah lah tu, manusia , memang tak pernah cukup n puas hati dengan apa yang mereka ada n miliki… Tapi serius. I really want it… Dpat tambah dalam 5 -7 kg lagi, okeyh dah kot.. Mana lah nak dapat berat sebanyak tu erh..

Apa yang me dah buat untuk gemuk???

1)Makan banyak n kerap…

Tapi skit pun x tambah… makin cepat ke tandas adalah… Mungkin metabolism me tinggi… Cepat memproses… Mungkin lah.. me pun bukan pakar sangat bab2 sain biologi nih..

2)Minum Weight Gain..

Dah minum 2 tin, tapi still x berubah pun… huuuuu. macam minum air masak jerk…

3)Minum susu …

Minum n minum tapi its nothing. Mungkin x cukup banyak kot…

4)Ambil madu…

Setiap hari ambil 2 sudu… untuk 3 bulan, ... x naik jugak… Tapi serius, ia membuatkan me rasa lebiih bertenaga…

5)Bersenam…..

jogging n senam sikit2 dah buat… tapi takot nanti makin kurang pulak berat… hahhhaa…

6)Amik Vitamin…

Hari2 makan, vita E, Iron, C, Spirulina, Multivita, sebut jerk….. dah cuba…


Setakat nih, berat me tak pernah bertambah atau berkurang… kalau berganjak pun tambah tolak 1 kg jerk… Dah hampir 7 tahun dengan berat yang sama… Tapi x perla… setakat nih, me sihat2 jer.. yang penting sihat.. kan..kan..


Bilalah agaknya erk… ada yang cakap mungkin lepas kawin naik kot…. Hahaha… yeker.. yang tu belum try lagi…. Tunggula 2 -3 taun lagi… kita tengok, naik ke x… hahhhhaaa

^_^

0 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...