^_^

Friday, 3 June 2011

BelaJar kat mana2 pun sama okeh!!!!


Kejadian d pagi hari...


Nothing much to say… seharian today rasa cam sepi jerk… today jejalan pekan.. ada hal banking2 kat Bank Islam.. ingatkan pergi pepagi boleylah dapat giliran terawal, tapi rupanya punyalah ramai orang… mungkin semua orang piker cam me pikir.. huhuh..


Ramai bebudak yang nak daftar kolej/u datang bank in wit yuran diorang. Ada sowang girl nih duduk seblah me, n tetiba ternampak member dia, trus dia menjerit memekak tepi telinga me…


“ eh, awak, dah lama tak nampak... nak bayar yuran jugak ker?? Dapat u mana? Member dia pun jawab la.. dapat kolej mara.. ooo.. saya dapat u*** (x leh bitau u mana, kang sensitif plak) dengan muka yg agak belagak!! Hei.. tolonglah… ada beza ker ?? ?? lain lah kalau awak tuh belajar obersea k.. jgn nak berlagak sangat eh... (ckp dalam hati jerk) terus me tengok muka member dia tuh berubah.. n trus pandang depan.. aduhai.. kan dah terasa kawan tuh…


Bagi me, belajar mana-mana pun sama jer.. yang penting belajar k… yang hanya mampu pergi kolej, x kiralah kolej mara ker, giat mara, kemahiran, kolej swasta , poli, blaja ngan KKM, or whatever… student is student.. x ada bezanya dengan mereka2 yang belajar kat IPT awam… mungkin mereka yg dpt university awam ni bertuah sikit jerla kot… yg membezakannya is the way u act as a student… jgn pikir enjoy ajer… Mcmlah me x enjoy... kikikiki.. jgn mare... ^_^


Hmm,, Even student life terbeban dengan assignment n what so ever, tapi student life best!!!!. Hope tak terlambat nak wish Tahniah pada adik2 dan kengkawan yg dapat sambung belajar.... dari spm ke Matrik@STPM@STAM@Diploma... and then ke Degree... Pastuh.. Master.. pastuh PHD.. dan seterusnyalah... heheh..... Blaja elok2 k..


2 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

AzUa said...

setuju!

dlu de sorg makcik ni bangga gile kt my mom sbb anak die msuk asrama sdgkn org skolah biase je (actually mak yg mmg x bg org msuk asrama)

tp at last makcik tu yg malu sndri sbb ank die blaja takat dip kolej je compare ngn org bt degree kt ipta..

bkn nk bangga tp setuju sgt blaja kt mne2 pn sme je aslkn ade USAHA ttp akn bjaya gak kn.. =)

Lia-De-Pinky-Leo said...

bTol2... x bek nak bangga2 diri ler.. tu baru dpt masuk.. lum g blaja.. x kemana ler bangga tuh... huhu... tumpang hampeh... hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...