^_^

Sunday, 19 June 2011

Awak.... Jum Kawin!!!


Sebenarnya ni bukanlah cerita baru.. dah lama dah.. tapi sengaja post kat sini.. Kenang2 masa2 bahagia dulu... wakaakaka...

Rasanya x salah kot nak ingat2 benda yang best.. sebab.. bila teringat, kita akn tersenyum...

Yang seseday tu, lupa2kan jerk.. sebab ia mampu buat kita nangis dan terluka lagi.. tul x??? hahah...

Jum layan... Dialog sempoi nih...


Awak, jum kahwin!!!,”

Satu masa dulu memang saya suka dengar ayat keramat tu,… satu masa dulu memang saya tunggu-tunggu dia cakap bunga-bunga cinta camtu. Tapi sekarang???... saya akan jawab, iam not ready yet…..…. Mungkin dulu sebab saya terlalu muda dan naïf apa yang dikatakan tentang kehidupan.. yes… again, my answer is not now…

Kenapa?...

yes, memang, saya akui, saya bukan remaja lagi, tapi iam not that desperate to involve in marriage life… Sungguh, saya belum bersedia… (walaupun dalam hati, punyala terkejut dan hati ini bebunga warna-warni)


Tapi sampai bila?...

Sabar la…. saya baru jerk masuk dunia praktikal, belum lagi ada kerja, belum lagi menjengah dunia pekerjaan yang penuh cabaran ni.. sabar yer…. Saya tak pergi mana-mana,.


Orang lain boleh ja kahwin, time belajar pun ada… tapi Awak?...

laaa.. itu orang lain… mungkin mak bapak diaorang kaya.. atau mungkin jodohnya dah ckup kuat untuk mereka bersama… . sabar yer,,


Awak habis belajar bila? lepas tu kita kahwin yer?....

hujung tahun ni habis la…, tapi saya nak kerja dulu…. Buat saving dulu, apa-apa yang patut dulu la… sabar yer,,


Awak ni kan…..

Kenapa?.. awak kena la faham saya…. Saya nak bina hidup saya betul-betul dulu… awak dah ada kerjaya sendiri, bagi saya peluang n masa yer… bolehkan… sabar yer.. ( dalam hati tertanya-tanya gak, awk ni dah ada duit yang ckup ker nak pinang saya? heheheheh… )


Sukahati awak la…

thank dear,, saya memang suka hati now,,,,


Saya sayang, rindu awak sangat2

hehe2… saya pun nak ngaku rindu kat awak sangat2… tpi saya malu…. , biarlah sy ckp dalam hati jerk… saya takut apa yang saya dengar n alami ni, hanya mimpi semata-mata…. Dari berkata-kata dan berharap suatu yang belum lagi pasti, lebih baik saya berdiam diri, menyintai dalam diam…. Saya bahagia dengan dunia saya, biarpun kadanng-kadang kesunyian melanda hati ini… kesakitan melupakan segala kisah luvstory tanpa henti….., datang dan pergi…, hidup dan mati… jadi, biarlah masa yang menentukan segalanya, bukan saya tak sayang awak, saya pernah sayang awak,, but now , biarlah saya buat keputusan saya sendiri,,, saya takut buat keputusan sekarang, saya takut awak hilang lagi,,,,,. Betul! Memang saya ada pengganti, awak juga….

Tapi itu kisah yang telah lalu… tak perlu di ungkit lagi… saya tak nak ambil tahu…., apa yang saya tahu… , hidup saya kini, harus dipenuhi dengan bunga-bunga pelangi yang indah… dan saya masih mencari dan terus mencari….


Biarpun kisah hidup kita penuh dengan cerita kisah sedih duka lara... x per.. anggap jer itu pembangkit semangat untuk terus hidup lebih gembira,,,, (Nasihat buat diriku ini jua.. huhhu.)


0 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...