^_^

Tuesday, 31 May 2011

SaTU Tika Dulu,,, ~RM~



Meh sama-sama read.. ~

Hai2.. thank to those yang rajin bukak & Baca my blog Entry.. hehhe... me sekadar berkongsi bicara hati dan rasa.. kali ni nak cita pasal niaga.. haha... teringat time memula blaja kat utara dulu, dok blaja wat business sendiri., orang sebuk niaga, me pun sesebuk nak niaga.. maklumlah,. life as student, dah tentu2 duit manjang je tak cukup. begantung lat loan PTPTN jer laaa... Lainlah sapa-sapa yang kaya raya and segalanya di sponsore oleh parents.. Iam not so lucky... but, no regret.. lagi susah kita berjuang untuk mengubah hidup, lebih besar nikmatnya pabila segalanya terbalas.... Insyaallah..

eEh, bukan itu yang me nak story mory sebenarnya,, heeheheh...tulah, bila dah jemari ni dah mula menari atas keyboard, segalanya nak ditulisnya.... haha.. U all pernah buat bisnes (yang student laa) hehe,, Masa me semester 2 dulu, me join my brother buat busines.. ( bukan join pun tapi saja sibuk2).. hhe... Nak tau apa dia? ia adalah.. ONE DROP PERFUME... heh... wangi tau,, guna sikit jek, tapi baunya kuat.. me akuilah, dalam sekotak (time tu kotak besar ada 8 botol) bukan semuanya yang me suka... ada sebotol dua yg baunya cam minyak attar.. tapi the rest is very wangi.... sirius.. antara my febret is apple blossom kat kotak kaler Hijau, Jadore kat kotak kaler ungu, n mcm2 laa.. haha..


Antara ODP yang me Promote time tu...


Masa mula2 niaga tu, me promote kat kengkawan.. biasalah,,. kalau bebenda camni ,orang paling dekat ngan kita yg jadi mangsa.. haha... promote punya promote, me berjaya dapatkan jualan 1 kotak, to pun kawan bilik sendiri,, hhha,,, mungkin dia tlg support me,, haa.. tq yerk my lovely roomate... lap u lah,,. hee,,


Kotak petama yang terjual... Best!!!


Pastu me mula susun strategi (chewahhh) business, tampal brosure kat pintu masuk semua blok Kolej, kolej jiran-jiran, kat Library, kat notice board, Mall , dewan kuliah and sebagainya.,.. n yang tolong teman, off coure my roomate n my bestprend. hahah.. cian dorang.. tapi biasalah, tampal tanpa permission, so my iklan kena koyak n dibuanng.. haha.. seday sangat rasa hati,, adat la tuh,,, bukan semua orang suka tengok kita senang.. hehee,, 2,3 hari pastu ada lah yg sms nak tgok sample,,, memg sronok la time to,,, yang sms nak berkenalan pun ada,,, memang hampeh la.. me just layan serius buyer jerk,,, . haha.. ada la 5,6 kotak yg terjual... kalau nak tau, harga time to is RM 40-45 SEKOTAK,, Agak mahal kan?? haha...


Ni Brosure yg me dok kelek ke hulur dan ke hilir.. p tepek sana-sini,,, heehe


Tapi a month lepas tu, me dah stop jual sebab kat Mall and kedai-kedai kecil kat mall dah pun jual dalam kuantiti kecil... maksudnya customer boleh pilih botol mana yang diorang nak dengan harga RM6-7 sebotol... Lagi best camtuh... hehh... pe2 pun berniaga ni memang seronok giler kalu kita tol-tol minat and paling syok kalu dapat respon yang Baguzzzzz,,, Memang Masyukkkk,,,,.. nanti me Story lagi kisah-kisah me niaga kat kolej dulu... Hahaha,,,

0 Peluah Bicara - LeaVe your Comment Here.. =):

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...